23948sdkhjf

Myggattraktion prisas

Stockholms stads Innovationsstipendium inom kategorin life science och hälsa gick förra året till Molecular Attraction, ett inkubatorbolag i KI Innovations.

Molecular Attraction utvecklar en miljövänlig teknik för att fånga in myggor och på så sätt motverka spridningen av myggburna sjukdomar. Myggorna attraheras med hjälp av en lukt som naturligt produceras av malariaparasiter.

Genom priset får företaget ett forskningsstipendium på 100 000 kronor, innovationsrådgivning från Almi samt en fri arbetsplats på United Spaces i sex månader. 

– Detta ger oss möjlighet att komma ett steg närmare marknaden, vilket på sikt innebär att vi kan bidra till att rädda miljontals människor runt om i världen. Vårt mål är att utrota malaria 2030, säger doktor Noushin Emami, medgrundare och CSO, Molecular Attraction, i ett pressmeddelande.

– Molecular Attraction angriper ett världsproblem genom att utveckla ett innovativt och miljövänligt verktyg för att bekämpa malariaspridning. Vi är stolta över att få följa bolagets progress från idé till ett moget företag med en innovation sprungen ur Stockholms universitet, tillägger Mona Wilcke, vd på SU Holding.

Myggburna sjukdomar som malaria, denguefeber och chikungunya finns endemiskt i många tropiska och subtropiska länder, bland annat i stora delar av Afrika.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094