23948sdkhjf

Enzymatica ingår avtal med MS Pharma

Enzymaticas förkylningsspray ska ut på marknaden för MENA-regionen.

Svenska life science-bolaget Enzymatica och läkemedelsbolaget MS Pharma har ingått avtal om försäljning, distribution och marknadsföring av Enzymaticas förkylningsspray, Coldzyme, i MENA-regionen. Avtalet gäller tio länder i MENA – Mellanöstern och Nordafrika. Länderna är Saudiarabien, Jordanien, Irak, Libanon, Oman, Qatar, Förenade Arabemiraten, Bahrain, Kuwait and Algeriet. Länderna har en total befolkningsmängd på 160 miljoner. MS Pharma räknar med att lansera Coldzyme i början av första halvåret 2021.

– Coldzymes unika koncept för att skydda mot förkylningsvirus adresserar ett akut och pågående behov hos våra konsumenter. Vi ser därför en god möjlighet för Coldzyme i MENA-regionen där vi har en stark marknadsposition, säger Kalle Kaend, vd för MS Pharma, i ett pressmeddelande.

MENA är en av de snabbast växande läkemedelsmarknaderna i världen. 2019 värderades förkylnings- och allergimarknaden inom MENA till mer än 430 miljoner USD, motsvarande cirka 3 700 miljoner kronor, räknat i producentpriser, enligt CRO-bolaget IQVIA och det regionala analysföretaget för läkemedelsdata, AMS.

– Vi ser, speciellt mot bakgrund av den pågående covid-19-pandemin, en hög och ökande efterfrågan på receptfria produkter som kan minska risken för virusöverföring, säger Kalle Kaend.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.14