23948sdkhjf

Löfven: Ytterligare tre miljarder till coronatestning

– Läget är mycket allvarligt, sade statsminister Stefan Löfven under dagens presskonferens om vad som händer när det gäller den pågående smittsprindingen av covid-19, där han konstaterade att utvecklingen snabbt går åt fel håll i många delar av landet.

Under presskonferensen meddelade han bland annat att regionerna Halland, Örebro, Jönköping har fått skärpta lokala råd. Det innebär att det nu är totalt sju regioner där man exempelvis avråds från att gå till gymmet, butiker och liknande miljöer där trängsel kan uppstå.

Man avråds från umgänge med personer som inte tillhör det egna hushållet och arbetsplatser ska se till att de som kan jobba hemifrån också ska göra det.

– Det här innebär sammantaget att sju av tio svenskar får leva med skärpta råd, sade Stefan Löfven.

Från och med idag gäller dessutom att de sällskap som går på restaurang och caféer inte får vara större än åtta personer.

Idag lämnade regeringen tillsammans med samarbetspartierna in två extra ändringsbudgetar år 2020: tio miljarder för merkostnader som covid-19 orsakar i kommuner och regioner samt tre miljarder för storskalig testningsverksamhet över hela landet.

Ytterligare 300 miljoner kronor kommer att avsättas av Sverige för att EU ska kunna säkra medlemsländernas tillgång till vaccin.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094