23948sdkhjf

GPX Medical tog steget in på börsen

Nasdaq kom idag till Smile Incubator i Lund för att ringa in ett nytt börsbolag.

Medicinteknikbolaget GPX Medical börsnoterade sig på Nasdaq First North idag, fredag. Klockringningen skedde i Medicon Village i Lund.

GPX Medicals vd Hanna Sjöström var nöjd med börsnoteringen. Aktiekursen steg genast över nio kronor.

– Vi har nu över över 2 000 aktieägare vilket känns roligt. Sett till erbjudandet tecknades 475 procent av emissionen, säger Hanna Sjöström.

Läs också: Crispr-teknikens effekter analyseras

Målet med noteringen är att ta nästa avgörande utvecklingssteg. GPX Medical har förberett börsnoteringen i ett år.

– Vi hade planerat att börsnotera oss tidigare men på grund av coronapandemin blev det uppskjutet. Istället gör vi det nu och vi känner oss bättre förberedda.

GPX Medical är ett medlemsbolag hos Smile Incubator och är det 16:e bolaget från Smile som börsnoteras. För första gången skedde klockringningen i Lund.

– Helt magiskt, fantastiskt är det att få vara med om detta med ett av våra bolag. Vi vill gärna att Nasdaq stannar här i Lund, en stor life science-hub, vi har många lovande bolag här. Smile teamet hjälper bolagen med vår samlade 200 års riktig life scienceerfarenhet från industrin, säger Ebba Fåhraeus, vd för Smile Incubator, i ett pressmeddelande. 

–  Av nuvarande bolag hos oss har 70 procent en kvinnlig vd eller grundare och Hanna Sjöström är ett fint exempel på hur dessa lyckas. 

GPX Medical har tagit fram ett medicintekniskt instrument för kontinuerlig mätning av lungfunktion hos för tidigt födda barn.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109