23948sdkhjf

Hon leder nytt tvärvetenskapligt forskningscentrum

Professor Agneta Richter-Dahlfors blir direktör för Aimes, där fokus ligger på tvärvetenskaplig forskning.

Idag invigdes Aimes, Center for Advancement of Integrated Medical and Engineering Sciences i Biomedicum på Karolinska institutet, KI. Centret är ett samarbete mellan KI och Kungliga Tekniska Högskolan, KTH, och dess syfte är att främja tvärvetenskaplig forskning och att göra den användbar för samhället.

På Aimes pågår bland annat projekt inom vävnadsmikrobiologi, modeller för att studera infektion i mänsklig vävnad, organ på chip, mikrofluidik för diagnostiska ändamål, bärbar elektronik och toxikologi.

En av centrets finansiärer är medtechbolaget Getinge, som ska stödja Aimes med anslag i tre års tid.

− Vi är mycket stolta över att vara en del av Aimes. Projektets tydliga fokus på samhällsnytta kommer att generera nya produkter som kan hjälpa medicinska team världen över att rädda fler liv samtidigt som de lyfter fram Sveriges konkurrenskraft inom medicinsk forskning och teknik, säger Harald Castler, president life science vid Getinge, i ett pressmeddelande.

Direktör för centret är Agneta Richter-Dahlfors, professor vid Institutionen för Neurovetenskap på KI samt gästprofessor vid Institutionen för Kemi, Bioteknologi och Hälsa vid KTH. Hon är även direktör för Swedish Medical Nanoscience Center samt grundare och styrelseordförande i imagingbolaget Ebba Biotech.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093