23948sdkhjf

Äldreomsorgslyftet väcker intresse

I Härnösand har 120 ansökt om vidareutbildning genom satsningen.

Mellan åren 2020 och 2021 ska totalt 2,2 miljarder kronor delas ut till svenska kommuner som en del av satsningen Äldreomsorgslyftet. Syftet är att öka kompetensen hos den personal som arbetar inom äldreomsorgen genom att ge en möjlighet till vidareutbildning på betald arbetstid. Alla som deltar i Äldreomsorgslyftet ska dessutom erbjudas en fast anställning på heltid och förväntningen är att satsningen kommer att ge 10 000 nya heltidstjänster i landet.

I Härnösand har intresset för att delta i Äldreomsorgslyftet varit stort. Det skriver Härnösands kommun i ett pressmeddelande. Där har 120 anställda och vikarier inom äldreomsorgen ansökt om att få delta i satsningen och att därmed få utbilda sig till vårdbiträde eller undersköterska med bibehållen full lön under tiden. 

− Vi erbjuder dem som antas en tillsvidareanställning på 100 procent inom äldreomsorgen och så får de jobba och plugga parallellt, säger Fredrik Mattsson, verksamhetschef inom hemtjänsten.

Han tillägger att antalet sökande är många fler än vad kommunen hade väntat sig. Hur många av de sökande som kommer att antas är inte bestämt än. Beslutet baseras bland annat på vilken vidareutbildning respektive person har behov av.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11