23948sdkhjf

Nano X anklagas för bluff

Blankarbolag sågar medicinteknikbolaget Nano x.

Medicinteknikbolaget Nano X Imaging som tillverkar magnetkameror för sjukvården sågas i en analys av blankarfonden Citron. Enligt Citron har Nano X inte publicerat någon egen data om deras bildteknik i jämförelse med standardteknik för röntgenmaskiner. Företaget har endast publicerat en ritning och det är överhuvudtaget inte säkert att de har en verklig maskin.

Efter Citrons sågning på tisdagseftermiddagen sjönk Nano X aktie med tvåsiffriga procenttal. Sedan noteringen i augusti hade aktien rusat upp med 200 procent.

I analysen framkommer också att bolaget saknar tillståndet 501 K, från det amerikanska läkemedelsverket FDA. Nano X fick inte tillståndet eftersom deras produktförslag bestod av komponenter utvecklade av andra bolag.

"För att sätta i perspektiv är det här bolaget, värt 3 miljarder dollar på börsen, inget annat än ett projekt med minimal forskning- och utveckling, fejkade kunder, inget FDA-godkännande och påståenden som är bortom all rimlighet", skriver Citron i ett pressmeddelande.

Aktien sjönk på tisdagen med 23 procent på DJ USA.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.088