23948sdkhjf

Övervakar covid-19 på distans

”Vår tjänst gör att fler patienter kan vistas hemma vilket innebär att sjukhuset samtidigt kan ge vård till fler."

Det svenska startupbolaget Doccla har fått i uppdrag att distansmonitorera covid-19-patienter för brittiska NHS. Systemet har utvecklats tillsammans med sjukhuset Northampton General Hospital NHS Trust, NGH. Det innebär att patienternas hälsa övervakas på distans med hjälp av smarta bärbara enheter i hemmet, som genom en mobiltelefon skickar information till kliniker på NGH. De parametrar som övervakas är bland andra puls, blodtryck, andningsfrekvens och kroppstemperatur.

– Vår tjänst för att övervaka olika patientgrupper på distans gör att fler patienter kan vistas hemma vilket innebär att sjukhuset samtidigt kan ge vård till fler. Vi ser en stor potential och kommer inom den närmaste framtiden rulla ut tjänsten i nära samarbete med fler sjukhus, säger Martin Ratz, grundare och styrelseordförande på Doccla, i ett pressmeddelande.

En studie som genomfördes med 40 patienter och det kliniska teamet på NGH, ger stöd till modellen.

– Vi använder Docclas lösning för utökad kapacitet och för att förbättra det kliniska stödet samtidigt som vi gör det möjligt för patienter att stanna hemma, som annars kanske hade behövt vara inlagda på sjukhuset. Det här är ett av sjukhusets tillvägagångssätt att möta covid-19 utbrottet, säger Chris Pallot, chef för strategi och samarbeten på NGH.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125