23948sdkhjf

Irras styrelseordförande har avlidit

Anders P. Wiklund har avlidit efter en tids sjukdom.

Tidigare i veckan meddelade Irras att företagets styrelseordförande Anders P. Wiklund har avlidit efter en tids sjukdom. 

Anders Wiklund tog plats som ledamot i Irras styrelse år 2016 och tog över ordföranderollen år 2017. I grunden hade han en utbildning från Farmaceutiska institutet. Han hade även studerat företagsekonomi vid Stockholms universitet. Under sin karriär var han bland annat med och grundade Esperion samt var vd för Kabi Vitrum och Kabi Pharmacia. Förutom sitt uppdrag för Irras satt han även med i styrelserna för EfRx Pharmaceuticals, Life Medical Sweden och Wiklund International.

Anders Wiklund föddes år 1940.

– Vi är otroligt ledsna att höra att Anders har gått bort. Anders var en fantastisk människa och en legendarisk företagsledare inom healthcare med en underbar insikt och vision som har varit till oerhörd hjälp för vårt företag. Han har varit en fantastisk mentor för mig och ledningen under de år vi har arbetat tillsammans. Hans långa operativa erfarenhet och strategiska förståelse var oerhört värdefullt vid skapandet av ett ledande bolag inom neurointensivvård. Mina tankar går till Anders familj och släktingar. Han kommer för alltid att finnas i våra hjärtan, säger Kleanthis G. Xanthopoulos, vd Irras, i ett pressmeddelande.

Marios Fotiadis, nuvarande ledamot i Irras styrelse, kommer att fungera som styrelseordförande fram till nästa bolagsstämma.

Irras tillverkar och säljer två olika produktlinjer. Den ena är Irraflow, som utjämnar trycket för att minska skador vid blödningar i hjärnan. Den andra är Hummingbird, som används för övervakning av det intrakraniella trycket.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078