23948sdkhjf

Vitalis blir digital konferens

I år genomförs konferensen om e-hälsa digitalt.

Den årliga konferensen Vitalis brukar präglas av föreläsningar och debatter om vårdens digitalisering. Efter en vår av stora utmaningar inom en mängd branscher blir ämnet särskilt relevant. Pandemin har enligt arrangören fungerat som en katalysator för digital utveckling.

– Det känns väldigt roligt att kunna genomföra konferensen digitalt och på så sätt knyta ihop digitalisering och hälsa på bästa sätt i en tid då dessa frågor är mer aktuella än någonsin. Vi och våra partners har arbetat under högtryck för att skapa de rätta digitala förutsättningarna för att hålla igång samtalet, säger Maria Sterner ansvarig för Vitalis på Svenska Mässan, i ett pressmeddelande.

Den digitala konferensen pågår mellan den 25-26 augusti och då kommer föreläsare samlas i en livesänd och interaktiv konferens där deltagare kan delta i debatten digitalt. Bland annat kommer Maja Fjaestad från Socialdepartementet, Karin Båtelson från Sveriges Läkarförbund och Sjukhusläkarena, samt Patrik Sundström från Sveriges Kommuner och Regioner delta. Omkring 350 kunskapsföreläsningar kommer finnas tillgängliga som förinspelade seminarier. Anders Ygeman, energi- och digitaliseringsminister, är årets invigningstalare.

– Det är väldigt intressant att se hur folkhälsa och digitalisering möts, och vad vi kan lära oss av detta framåt, säger digitaliseringsminister Anders Ygeman, i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.064