23948sdkhjf

Micropos får ny vd

Thomas Lindström tar över rollen efter Tomas Gustafsson, som funnits på bolaget sedan starten år 2003.

Den 1 juni tar Thomas Lindström över rollen som vd på Micropos Medical. Han kommer närmast från en tjänst som försäljningschef i Sverige för bildgivande utrustning på Siemens Healthineers. Innan dess hade han ansvaret för försäljningen i och återuppbyggnaden av affärsområdet ultraljud i Nordvästra Europa. 

Thomas Lindström har dessutom i rollen som vd, varit med och startat upp Getinges dotterbolag Maquet Nordic. I grunden är han diplomerad marknadsekonom från IHM med flera utbildningar inom organisation och ledarskap.

Rollen som vd på Micropos Medical tar Thomas Lindström över efter Tomas Gustafsson, som funnits på bolaget sedan det startades upp år 2003. Enligt bolaget kommer han även fortsättningsvis ”bidra till marknadsintroduktionen av Raypilot Hypocath och Micropos vidare utveckling.” 

Göteborgsbaserade Micropos Medical har utvecklat och lanserat Raypilot-systemet, ett precisionsverktyg för att förbättra effekterna av strålbehandling vid prostatacancer. I februari meddelade bolaget att den nya produkten Raypilot Hypocath, som kan göra detta utan ett kirurgiskt ingrepp, har godkänts för CE-märkning. Thomas Lindströms fokus som ny vd kommer enligt företaget att ligga på marknadsintroduktion och försäljning av Raypilot Hypocath.

– Micropos har alltid haft en mycket relevant produkt men med den nya Hypocath har vi en icke-invasiv produkt som passar bättre in i arbetsflödet på strålterapiklinikerna och möjliggör säker och effektiv hypofraktionering, det vill säga få strålningar med hög dos, säger Tomas Gustafsson i ett pressmeddelande.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.11