23948sdkhjf

Ny medtechutbildning väcker intresse

Nytt civilingenjörsprogram med inriktning medicinteknik lockar många sökanden till Chalmers inför hösten.

I höst drar två nya civilingenjörsprogram igång på Chalmers. Ett av dem har inriktningen Medicinteknik och det andra Globala system, där fokus ligger på hur man kan lösa olika globala utmaningar. Båda har många sökanden jämfört med Chalmers andra utbildningar. Totalt finns 60 studieplatser per program och i nuläget har tre gånger så många valt utbildningarna som sina förstahandsval.

Totalt hade 1084 personer sökt in till medicinteknikutbildningen, varav 176 hade angivit programmet som sitt förstahandsval. 

– Söktrycket till vårt medicinteknikprogram ligger väl till både på Chalmers och jämfört med etablerade medicintekniska civilingenjörsutbildningar nationellt. Sedan är vi speciellt nöjda med en jämn könsfördelning, med strax över hälften kvinnliga sökanden, säger Stefan Candefjord, programansvarig för Medicinteknik, i ett pressmeddelande.

– Vi har mycket spännande medicinteknisk forskning på Chalmers. Jag tror också att vårt samarbete med Sahlgrenska akademin och Sahlgrenska Universitetssjukhuset gör programmet extra attraktivt.

Civilingenjörsutbildningar med inriktning mot medicinteknik finns nu på Chalmers, KTH, Linköpings universitet och Lunds universitet. 

Programmet Globala system hade totalt 730 sökande, varav 168 var förstahandssökande. Av dessa var ungefär hälften kvinnor och hälften män.

Tekniskt basår är det mest sökta programmet på Chalmers med totalt 3044 sökanden, varav 900 förstahandssökande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109