23948sdkhjf

Samhall tillverkar visir

Funktionsnedsatta står för storskalig produktion.

Statligt ägda Samhall, vars uppgift det är att förse personer med funktionsnedsättning med utvecklande jobb, ska genomföra en storskalig tillverkning av skyddsvisir till vården i Göteborg. Projektet omfattar totalt 300 medarbetare som arbetar i olika lokaler runt om i staden. De ska enligt Samhall tillverka 1,5 miljoner skyddsvisir i veckan, vilket motsvarar cirka 5 000 visir per medarbetare och vecka.

– Vi är mycket glada över att ha fått till det här samarbetet på plats så pass snabbt. Alla inblandade såg snabbt nyttan i att samverka för att kunna generera stora volymer skyddsvisir, vilket är det som behövs just nu. Det känns mycket bra att Samhall kan bidra med engagerad och kunnig arbetskraft, säger Göran Olinder, affärsområdesdirektör Samhall, i ett pressmeddelande.

Produktionen utförs på uppdrag av Göteborgsföretaget Brigo. De kommer att leverera visiren till Abena-koncernen, som förser offentlig och privat sektor med hälso- och sjukvårdsprodukter.

– Vi är mycket nöjda med vårt samarbete med Samhall kring visirproduktion, vilket gör att vi kan fortsätta leverera till hälso- och sjukvården i Sverige, Danmark och resten av Europa. Vi är väldigt stolta över hur långt vi har nått på bara fyra veckor, säger Grete Müller, inköpschef på Abena.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.219