23948sdkhjf

Gedea Biotech närmare antibiotikafri behandling av bakteriell vaginos

Gedea Biotech har fått en så kallad ISO-certifiering för utveckling av vaginaltabletten pHyph, en antibiotikafri behandling av bakteriell vaginos. Det betyder att företaget är ett steg närmare en CE-märkning av produkten.

Gedea Biotech har med ISO-certifieringen tagit sig närmare en CE-märkning av sin vaginaltablett pHyph. CE-märkning krävs för att få sälja sina medicintekniska produkter på den inre marknaden i EU, men det är ockå en kvalitetssäkring att produkten uppfyller EU:s hälso-, miljö-, och säkerhetskrav. 

ISO-certifieringen har utfärdats av företaget Tüv Süd, ett av de första anmälda organen som blev ackrediterade att arbeta enligt EU:s förordning för medicintekniska produkter, MDR. 

– Jag är mycket glad över att vi nu har nått denna viktiga milstolpe enligt plan. Certifieringen är ett stort steg framåt mot CE-märkning och lansering av vår vaginaltablett, pHyph för behandling av bakteriell vaginos. Gedea planerar att ansöka om CE-märkning av pHyph enligt MDR under 2020, säger Annette Säfholm, Gedea Biotechs vd, i ett pressmeddelande. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.048