23948sdkhjf

Påskyndar godkännandet av skyddsutrustning

Rise har fått tillstånd av EU att genomföra kvalitetskontroller för att snabbare få ut skyddsutrustning till vården.

Många företag och privata initiativ arbetar för fullt för att hjälpa till med att råda bot på bristen på materiel inom vården. Tillsammans med flera nationella myndigheter har det svenska forskningsinstitutet Rise skapat en process som ska snabba upp kvalitetskontroller av utrustning för vården utan att riskera en sämre säkerhet och prestanda. Arbetet kommer att omfatta både personlig skyddsutrustning och vissa medicintekniska produkter.

Rise ska både arbeta med att godkänna produkter inför CE-märkning och genom andra vägar som myndigheter godkänt. Igår tisdag meddelade regeringen att Arbetsmiljöverket får möjligheten att godkänna skyddsutrustning för personal inom vården även om den saknar CE-märkning.

– Syftet är att under rådande omständigheter snabbt få fram personlig skyddsutrustning som också uppfyller grundläggande krav och därmed är säkra att använda. Vi hoppas nu att företag som vill få skyddsutrustning verifierad snabbt hör av sig till oss, säger Dag Sjöholm, forsknings- och affärsutvecklare på Rise, i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.207