23948sdkhjf

Kry lanserar digital plattform för vårdgivare

Företaget Kry har lanserat en ny plattform som tillåter sjukvårdspersonal i hela Europa att bjuda in patienter till digitala vårdmöten. Efter en vecka är intresset måttligt stort i Sverige.

Coronapandemins restriktioner på sjukvården och övriga samhället har startat diskussioner om bättre digitala lösningar och smartare sätt att kommunicera.

Vårdtjänstföretaget Kry lanserade förra veckan sin nya tjänst, Care Connect, en webbaserad plattform där vårdpersonal kan hålla videosamtal med patienter. Plattformen finns tillgänglig i hela Europa och är gratis för både vårdgivare och patienter.

Under den senaste veckan har sjukvården i Sverige utfört 1 600 vårdmöten via plattformens videosamtal och med total 450 patienter. Internationellt sett har drygt 4 000 vårdmöten skett och 1 100 patienter har samtalat med vården via videolänk.

– Vi har valt att utveckla plattformen för att vårdgivare i hela Sverige ska kunna ha videomöten med sina patienter. Detta är särskilt viktigt nu då många riskgrupper uppmanas stanna hemma. Genom att tillgängliggöra videosamtal ser vi till att alla, oavsett geografisk plats, kan genomföra ett digitalt vårdmöte på distans, säger Peder Stahle, produktchef på KRY, i ett uttalande.


Tjänsten fungerar som så att vårdgivaren skickar en länk till patienten i ett textmeddelande. Patienten behöver inte öppna något konto för att kunna koppla upp sig till samtalet. Enligt Kry möjliggör webbgränssnittet att man kan hålla konsultationen helt krypterad och det kan endast initieras av vårdpersonalen.

I nuläget finns det möjlighet att använda plattformen på tio olika språk: engelska, franska, tyska, italienska, spanska, svenska, norska, danska, holländska och polska.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094