23948sdkhjf

Medtech-anställda ska kunna jobba i vården

Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, har slutit en överenskommelse med life science-branschen för att anställda ska kunna hjälpa till inom vården under coronakrisen.

På många företag inom life science-sektorn finns det anställda med sjukvårdskompetens och för att de ska kunna bidra i vården har nu Sveriges Kommuner och Regioner slutit en överenskommelse med flera branschorganisationer.

Läkemedelsindustri, biotech, medicinteknik och de andra branscher inom life science-sektorn spelar en avgörande roll för bekämpningen av coronapandemin. Vissa företag har mer att göra än någonsin tidigare medan det på andra håll kan finnas anställda som har möjlighet att hjälpa till i sjukvården som har ett akut behov av personal.

Överenskommelsen har slutits mellan SKR och branschorganisationerna Läkemedelsindustriföreningen (Lif), Swedish Medtech, Sweden Bio samt Swedish Labtech. Den ger bland annat vägledning för arbetsvillkor och riktlinjer för var ansvar ska ligga för life science-anställda som lånas ut eller går in på tillfälliga anställningar inom sjukvården under coronakrisen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095