23948sdkhjf

Samarbetar mot vårdrelaterade infektioner

Getinge i samarbete med Wateraid för att säkra tillgången till rent vatten, sanitet och hygien på vårdinrättningar världen över.

I ett nytt samarbete ska Getinge tillsammans med den internationella organisationen Wateraid arbeta för att säkra tillgången till samt förvaltingen av rent vatten, sanitet och hygien på vårdinrättningar över hela världen.

En av fyra vårdinrättningar världen över saknar tillgång till rent vatten och i utvecklingsländer är denna siffra 45 procent. Det innebär bland annat att vårdpersonal inte har tillgång till att tvätta händerna och att medicinsk utrustning inte kan steriliseras ordentligt. Det är en viktig bidragande faktor till de vårdrelaterade infektioner som drabbar miljontals människor varje år.

– Resultatet av detta är att människor dör, hälso- och sjukvårdssystem kollapsar och den antimikrobiella resistensen ökar, säger Cecilia Chatterjee-Martinsen, chief executive hos Wateraid Sweden, i ett pressmeddelande.

I samarbetet med Wateraid bidrar Getinge med expertis inom infektionskontroll. Inom detta område har företaget olika lösningar för sterilcentraler, där medicinska instrument rengörs, desinficeras och steriliseras.

– Genom detta partnerskap förmedlar vi vår kunskap för att tillsammans göra allt vi kan för att bidra till ökad tillgång till rent vatten, sanitet och hygien i världens mest utsatta samhällen. Denna tillgång ska vara en självklarhet för alla patienter som söker vård samt för vårdpersonal, säger Magnus Lundbäck, Executive Vice President Human Resources and Sustainability på Getinge, i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078