23948sdkhjf

50 miljoner till utökad coronatestning

Forskningslabb ska utöka provtagningskapaciteten i Stockholm och Uppsala.

Wallenbergstiftelserna, som bland annat omfattar Knut och Alice Wallenbergs stiftelse, delar omgående ut 50 miljoner kronor till akademiska laboratorier på Science for Life Laboratory (Scilifelab), Karolinska Institutet och Uppsala universitet för att bistå sjukvården i Stockholm-Uppsalaregionen med dess uppskalning av provtagning av misstänkta coronasmittade.

I vår dialog med forskarsamhället i Sverige under de senaste dagarna så är det uppenbart att forskarna vid våra svenska universitet är beredda att ställa sina resurser till sjukvårdens förfogande, säger Siv Andersson, professor och co-director vid Scilifelab, i ett pressmeddelande.

– Vi kommer att göra allt vi kan för att provtagningar vid laboratorierna på KI och Science for Life Laboratory snabbt ska kunna skala upp och bistå i detta krisläge, säger professor Hans Gustaf Ljunggren, samordningsansvarig vid Karolinska institutet.

Vid behov är Wallenbergstiftelserna beredda att bidra på samma sätt även i andra delar av landet.

– Den här satsningen representerar en oerhört viktig insats för omedelbar nödvändig kunskapsinhämtning i ett kritiskt läge i direkt samverkan mellan hälso- och sjukvård och akademi, säger Soo Aleman, docent, Medicinsk enhet Infektionssjukdomar på Karolinska Universitetssjukhuset.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.069