23948sdkhjf

Sigrid Therapeutics utnämnt till Fierce 15-företag 2019

Som första svenska företag är Sigrid Therapeutics utnämnt till ett av 2019 års Fierce 15-företag av FierceMedTech.

Det är första gången under listans åttaåriga historia som ett svenskt företag nominerats. Sigrid Therapeutics har utvecklat en medicinteknisk produkt, SiPore15, som bygger på speciellt konstruerade mesoporösa kiseldioxidpartiklar som tas oralt och fungerar som ”molekylära fällor” i tarmen för att blockera och fånga matsmältningsenzymer. Blockeringen skapar på så sätt en minskning av viktiga kardiometabola riskfaktorer, blodsocker, blodlipider och sammansättning av kroppsfett – både hos prediabetiker och nyligen diagnostiserade typ 2 diabetiker.

Hos Sigrid arbetar vi hårt för att utveckla och marknadsföra produkter som förebygger utvecklingen av diabetes och fetma. Att utnämnas till ett Fierce 15-företag är ett erkännande på att vår medicintekniska, terapeutiska produkt kan hjälpa till att uppnå det målet, säger Sana Alajmovic, vd och medgrundare av Sigrid Terapeutics, i ett pressmeddelande.

FierceMedTech utvärderar varje år hundratals privata företag från hela världen för sin årliga Fierce 15-lista. I urvalsprocessen tittar de på olika faktorer, bland annat styrkan hos den teknologiska plattofrmen, partnerskap, vilka som är investerare samt hur konkurrenskraftig företagens marknadsposition är.

FierceMedTechs Fierce 15-lista

BioVentrix
eGenesis
Inflammatix
Insilico Medicine
Rani Terapeutics
Sigrid Terapeutics
Honorable Mention: Tidepool
XACT Robotics
DotLab
GT Medical
Inscripta
Owlstone Medical
Sherlock Biosciences
Thrive Earlier Detection
Tyto Care

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062