23948sdkhjf

Cartana får ny vd

Mårten Winge tar över rollen som vd på Scilifelab-spinoff.

Cartana erbjuder kit och tjänster med fokus på kartläggning av genexpression i olika celler in situ, det vill säga på plats i en vävnad, med hjälp av gensekvensering. Produkterna är för närvarande riktade till forskare inom neurovetenskap men företaget har nyligen valts ut som en leverantör av teknik till Human Cell Atlas-projektet vilket kommer att medföra en breddning av verksamheten till onkologi, bland annat.

Mårten Winge har arbetat på Cartana som operativ chef sedan september förra året. Han har tidigare varit vd för bland annat Doxa och Medical Vision. Han har dessutom varit konsult samt suttit som ordförande i styrelsen för bland annat Genovis, Cray Innovation och Single Technologies. Mellan åren 1999 till 2003 var han försäljningschef på gensekvenseringsbolaget Pyrosequencing. I grunden har han en examen i molekylärbiologi från Stockholms universitet och Karolinska Institutet.

Rollen som vd tar han över efter grundaren Malte Kuhnemund som satnnar kvar i form av vice vd och chef för forskning och utveckling.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.175