23948sdkhjf

Köper malaysiskt

Bactiguard genomför sitt första förvärv – Köper samarbetspartner.

Sedan 2015 har Bactiguard haft ett partnerskap med Vigilenz Medical Devices och Vigilenz Medical Supplies (tillsammans Vigilenz) i Malaysia. Nu har man fattat beslutet att förvärva bolagen.

Vigilenz tillverkar och är leverantör av medicintekniska produkter och förbrukningsartiklar inom främst sårvård och infektionsprevention och år 2015 startades ett samarbete upp med fokus på att ta utveckla Bactiguard-belagda ortopediska traumaimplantat. Dessa implantat blev CE-märkta i slutet av år 2018, vilket var en förutsättning för Bactiguards globala licensavtal med Zimmer Biomet.

Förvärvet består dels av en kontantbetalning på 4,5 miljoner amerikanska dollar, motsvarande cirka 43 miljoner kronor, som ska betalas på tillträdesdagen och dels av 241 512 nya B-aktier i Bactiguard motsvarande ett värde av 2 miljoner dollar, motsvarande 19 miljoner kronor, förbehållet att årsstämman godkänner detta.

– Transaktionen kommer att resultera i betydande intäkts- och kostnadssynergier genom att vi kombinerar våra distributionsnät, produktutvecklingsteam, stabsfunktioner och produktions-anläggningar. Jag är glad över att professor Choudhury kommer att stanna i bolaget och bli aktieägare i Bactiguard, eftersom jag ser stor potential i att gemensamt utveckla nya produkter och licensapplikationer som förbättrar patientsäkerheten, säger Christian Kinch, vd Bactiguard.

Genom förvärvet tar Bactiguard över en nettoskuld på knappt tolv miljoner kronor (cirka 1,2 miljoner USD).

Förväntningen är att samtliga köpvillkor kommer att vara uppfyllda senast den 14 februari och att tillträdet av aktierna i Vigilenz kommer att äga rum innan utgången av februari 2020.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.172