23948sdkhjf

Siktar mot marknaden

Hallå där Matz Johansson, som tillträdde som ny vd på Polarcool i september. Vilka erfarenheter kommer du att ha nytta av i din nya roll?

– Min entreprenörsanda och breda erfarenhet som affärsutvecklare inom hälsosektorn kommer bli min största tillgång. Jag har passion för att utveckla affärer inom medtech och e-hälsa, och har tidigare ansvarat för att utveckla affärsstrategier på både stora och små företag. Jag är därför övertygad om att Polarcool, som idag visserligen är litet men har stora globala tillväxtplaner, får nytta av erfarenheter från mina tidigare ledarroller på Siemens Healthcare och CompuGroup Medical. Jag kommer även få användning av kunskaper från när jag var vd på de mindre företagen Scanex Medical Systems och Opus Dental.

Vad kommer du att fokusera på i din nya roll som vd?

– Jag har redan börjat fokusera på nya utvecklingsidéer och har samtidigt aktivt börjat transformera företagets produkt till våra kommande affärsaktiviteter, både i Sverige och ute i Europa. Vi kommer under året slutföra utvecklingen av vårt nya Polarcap System. Därför är etablering av försäljningskanaler ett fokusområde. Jag vill även fokusera på att andra delar min passion, så att kreativitet uppmuntras och en känsla av delaktighet skapas hos våra medarbetare och kommande partners.

– Företaget har kunniga vetenskapliga rådgivare och tillsammans med dem påbörjar vi nya vetenskapliga studier. Samtidigt ska jag med deras råd förverkliga nya utvecklingsidéer.

Var befinner sig företaget och Polarcap System inom ett år?

– Styrelsen har en långsiktig plan på hur Polarcool ska utvecklas och under det närmsta året börjar resan för företaget. Polarcap har om ett år förhoppningsvis börjat etableras på de större idrottsklubbarna i Sverige som en eftertraktad lösning, troligen följer våra grannländer efter och även vissa av de större länderna i Europa. Polarcool fortsatte i våras en pågående studie tillsammans med Svenska Hockeyligan (SHL), där samtliga 14 SHL-lag använder två Polarcap System. Vi ser detta som en god indikation för att behandlingsmetoden kan komma att spridas till andra idrotter i Sverige där hjärnskakningar utgör ett riskmoment, såsom i handboll, boxning, innebandy och ridning.

Har ni något annat på gång?

– Polarcool har nyligen ingått ett samarbetsavtal med det schweiziska bolaget ABCDx, så om ett år så har vi avslutat vår utvärdering och troligen påbörjat försäljning i Norden av produkten TBI Check, en portabel anordning för detektering av mild traumatisk hjärnskada. TBI Check möjliggör säker diagnostik direkt i anslutning till skadetillfället och kommer komplettera vår produkt Polarcap för en snabb och korrekt behandling av hjärnskakning. Vi hoppas även att under nästa år kunna påbörja utveckling av våra idéer för mobila applikationer (APP), som avses att i första hand användas som stöd för idrottaren vid rehabilitering av mild traumatisk hjärnskada (mTBI).

Vilken kommer bli din största utmaning?

– Min största utmaning som även är min målsättning, är att Polarcool blir en betydelsefull global leverantör av flera lösningar inom idrottsmedicin, då med huvudfokus på vård och rehabilitering av mTBI och hjärnskakningsrelaterade sjukdomar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111