23948sdkhjf

Nu lyfter det för Gnosco

Tecknar avtal med Region Skåne.

E-hälsoföretaget Gnosco har slutit ett fyraårigt ramavtal med Region Skåne som leverantör av den telemedicinska plattformen Dermicus.

– Ramavtalet med Region Skåne är det första avtal vi slutit med en hel region/landsting i Sverige. Vi har i flera år samarbetat med enskilda vårdcentraler, hela tiden med målsättningen att nå bredare implementering av Dermicus, säger Daniel Eliasson, vd för Gnosco.

Dermicus är en mobil applikation för teledermatoskopi som ska användas för att hantera och korta ledtiderna vid diagnosticeringen av patienter med hudförändringar, såsom malignt melanom. Plattformen består av en smartphoneapplikation, ett dermatoskop för att undersöka hudförändringar samt en webbapplikation. Patientinformation och bilder ska samlas in i primärvården och denna information ska sedan analyseras på distans av en eller flera hudspecialister, som ger en beskrivning, en diagnos samt skickar med en rekommendation om hur ärendet bör hanteras.

Förutom att effektivisera diagnosticeringsprocessen så är förhoppningen att svaren från specialisterna dessutom ska leda till en ökad kunskap hos allmänläkarna, som ofta är först med att träffa patienterna.

Beslutsstödsystemet ska även göra att patienter och personal inte ska behöva resa lika långt för diagnos respektive utbildning.

Avtalet med Region Skåne sträcker sig över fyra år och omfattar att Gnosco ska stå för utbildning, implementeringsstöd samt för digitalt beslutsstöd för diagnosticering av hudförändringar.

– Gnoscos helhetslösning innefattar även stöd med implementeringen och stöd i hantering av patientflöden. Vi erbjuder en plattform för att tillvarata och effektivisera användningen av den kompetens som finns i regionen och det är hudspecialister i Region Skåne som kommer bedöma hudförändringarna, säger Daniel Eliasson.

Gnosco har sedan tidigare avtal utomlands, bland annat ett med National Health Services, NHS, som innebär att Dermicus finns tillgängligt i Storbritannien.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078