23948sdkhjf

Blir universitetsdirektör i Luleå

Den tidigare regiondirektören vid Region Norrbotten, Veronica Sundström, blir ny universitetsdirektör vid Luleå tekniska universitet.

Veronika Sundström efterträder Staffan Sarbäck, som går i pension efter mer än trettio år som universitetsdirektör vid Luleå tekniska universitet.

– Jag ser fram emot att jobba med Veronika. Hon är en stark ledare med stor integritet och professionalitet. Utifrån hennes erfarenheter kommer hon in med ett nytt perspektiv och värdefull kunskap som kommer att vara väldigt viktig i vårt arbete med Vision 2030, säger Birgitta Bergvall-Kåreborn, rektor vid Luleå tekniska universitet i en kommentar.

Veronica Sundström var tidigare regiondirektör i Region Norrbotten under åren 2015-2019 och innan dess biträdande landstingsdirektör. Hon har dessförinnan en lång bakgrund som chef på olika nivåer och inom olika områden i regionen.

– Jag ser mycket fram emot det här uppdraget. Det känns spännande och roligt, just för att det är vid en organisation som Luleå tekniska universitet, som är en så viktig aktör för länet och faktiskt för hela världen. Samtidigt är det ett stort steg att byta sektor, för det är många år sedan jag var inom en statlig myndighet så på det sättet känns det utmanande.

Uppdraget som universitetsdirektör innebär att Veronika Sundström, blir chef för lärosätet Luleå tekniska universitets samlade verksamhetsstöd och att hon har det övergripande ansvaret för det administrativa stödet och myndighetsfrågor inom lärosätet som helhet. Universitetsdirektören rapporterar direkt till rektor och ingår i universitetets ledning och deltar som en i ledningen vid konkretisering av universitetets vision och strategi samt verksamhetsmål kopplade till ledningen och utveckling av stödprocesser.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078