23948sdkhjf

Ny vd på Vibrosense

Lämnar Zimmer Biomet för det Malmöbaserade medtechbolaget.

Senast den 1 januari 2020 tillträder Hans Wallin som ny vd på Vibrosense Dynamics. Han kommer närmast från en tjänst som General Manager – Global Bone Cement för Zimmer Biomet och har femton års erfarenhet av arbete inom medtechbranschen. Innan Zimmer Biomet jobbade han på Biomet och dessförinnan på Smith and Nephew.

Rollen som vd tar han över efter Toni Speidel som i dagsläget är vd och huvudägare i Vibrosense Dynamics och som nu ska gå vidare till en roll med inriktning mot operations, logistik och quality assurance.

Vibrosense tillverkar och säljer instrumentet Vibrosense Meter som används för att mäta förmågan hos nerver och receptorer i huden att uppfatta mekaniska vibrationer. Syftet är att upptäcka perifer sensorisk neuropati (nervskador i händer och fötter) så tidigt som möjligt. Dessa nervskador kan bland annat uppkomma vid olika neurologiska tillstånd, vid diabetes, karpaltunnelsyndrom, cellgiftsbehandling eller vid arbete med vibrerande verktyg eller maskiner.

Hans Wallins fokus kommer att ligga på att få in Vibrosense Meter på olika prioriterade marknader inom diabetes, onkologi och företagshälsovård.

Hans Wallin är den andra rekryteringen på kort tid till företaget. I oktober tillträder Charlotta Landoff Bach rollen som produktchef på Vibrosense. Hon kommer närmast från en tjänst som produktchef på medtechbolaget Rubin Medical.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094