23948sdkhjf

Stänger övertecknad emission

Siktar på att nå marknaden.

Teknikbolaget Sigrid Therapeutics har stängt en företrädesemission som övertecknades med 100 procent. Genom den tillfördes företaget 15,5 miljoner kronor och dess totala kapitalanskaffning är nu 90 miljoner kronor.

Emissionen leddes av det amerikanska riskkapitalbolaget Joyance Partners och Pär Gellerfors som är en av grundarna till bioteknikbolaget Bioarctic och som nu tar plats i Sigrids styrelse.

– Bolaget initierade en dialog med Pär Gellerfors hösten 2018 och tidigare i våras beslutade vi att göra en riktad emission till Pär givet hans gedigna erfarenhet av att bygga framgångsrika företag inom life science branschen. Bolaget har sedan i våras blivit uppvaktade av ett flertal renommerade investerare varför vi valde att ta in dessa i bolaget och med de extra resurser som detta innebar påskynda det regulatoriska arbetet givet de extra utmaningar som det nya regelverket medför, säger företagets vd Sana Alajmovic.

Syftet med att stänga den lyckade emissionen är, enligt ett pressmeddelande, att snabbare kunna få ut produkten Sipore15 på marknaden. Det är ett oralt medicintekniskt preparat som sänker blodsockernivåerna genom att verka lokalt i tarmen. Utvecklingen av preparatet, som avses för behandling av personer med prediabetes, befinner sig i klinisk fas. Resultaten från företagets pågående kliniska studie (Star) väntas senare i höst.

Kapitaltillskottet kommer att ge oss resurser för att expandera Sipore15:s kliniska utvecklingsplaner när vi nu förbereder oss för marknadsregistrering i EU, säger företagets vd Sana Alajmovic.

Förhoppningen är att produkten ska nå marknaden inom 3 år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.124