23948sdkhjf

Värdigt bemötande och extrema förflyttningar

Hur ska vi på bästa sätt bemöta människor med demenssjukdom och hur hanterar vi förflyttningar och omvårdnad av människor med extrem fetma? Detta är två av ämnena som tas upp på Fokus Hjälpmedel i Stockholm i oktober.

Hur kan vi hjälpa personer med demens att behålla sin värdighet och självkänsla när minnet sviker? Om detta berättar Dagny Vikström, arbetsterapeut och tidigare demensvårdsutvecklare i Luleå kommun i en inspirerande föreläsning på Fokus Hjälpmedel på Stockholmsmässan 22-23 oktober.

Vidare kan besökarna lyssna till Kicki Reifeldt från HjälpmedelCenter Sverige när hon delar med sig av sin mångåriga erfarenhet om omvårdnad och förflyttningar vid extrem fetma. Föreläsningen handlar bland annat om hur fetma påverkar mobilitet och rörelse och vilka konsekvenser extrem fetma har för omvårdnadsarbete och förflyttningar.

Hela programmet och alla workshops hittar du här där du även kan anmäla dig till det kostnadsfria Fokus Hjälpmedel. Mässan arrangeras 22 - 23 oktober 2019 på Stockholmsmässan och fokus ligger på fortbildning, inspiration och utveckling. Aktuella föreläsningar varvas med relevanta workshops och i den stora leverantörsutställningen träffar besökarna innovatörer, leverantörer och tillverkare inom hjälpmedelssektorn.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.096