23948sdkhjf

Svensk hälsohub öppnar i Kina

H2 Health Hub påbörjar sin satsning på den kinesiska marknaden. Idag öppnar H2 tillsammans med en lokal partner en innovationshub i Hangzhou, Kina. Målet är att skapa nya affärsmöjligheter för svenska health techbolag på världens näst största marknad för hälsa, vård och omsorg.

Tillsammans med den lokala partnern GAZE Health öppnar H2 Health Hub en innovations hub i Hangzhou för att bland annat hjälpa de life science bolag som vill in på den kinesiska marknaden. Den kinesiska marknaden kan vara utmanande. Ett team lokalt på plats kommer hjälpa till med hela processen - från marknadsanalyser till matchmaking, rekrytering och lansering. För bolag med en skalbar verksamhet finns möjlighet till lokalt riskkapital för expansion på kinesiska marknaden.

– Vi vänder oss till alla nordiska life science bolag som vill utvärdera sina möjligheter på kinesiska marknaden, säger Paul Beatus, vd på H2 Health Hub.

H2 Health Hub Hangzhou, drivs i nära samarbete med GAZE Health. GAZE, General association of Zhejiang entrepreneurs, är en medlemsdriven, ideell organisation baserad i Hangzhou, Kina. Den syftar till att tjäna, vägleda och förena entreprenörer i Zhejiang genom att skapa forum som främjar affärsutveckling, ekonomisk tillväxt och ge tillgång till globala resurser genom samarbeten med internationella partners för att underlätta innovationer.

Jack Ma, verkställande ordförande i det kinesiska IT-konglomeratet Alibaba är ordförande i GAZE. Bakom GAZE Health, som är hälsosektionen av GAZE, står 15 kinesiska industribolag inom life science, digital och traditionell vård.

– Det är helt avgörande att ha rätt partner för att ha en chans i Kina och det är inte alltid lätt att göra detta på egen hand, säger Paul Beatus.

– Extra kul är att Alteruna, ett av H2s medlemsbolag i Stockholm är med vid invigningen 21 augusti för att visa upp den senaste releasen av sin VR mjukvara för träning av operationsteam och framförallt för att träffa privata och offentliga vårdgivare, säger Ola Cornelius, en av grundarna till H2 Health Hub i Stockholm.

Hangzhou är huvudstaden i Zhejiang regionen, med 10 miljoner invånare ungefär en timme söder om Shanghai och är även hemstad till Alibaba. Hangzhou satsar starkt på high tech och AI samt att attrahera västerländska bolag till Hangzhou.

Kina har en marknad som expanderar snabbt, drivet av en åldrande befolkning, ekonomisk tillväxt och tillgång till sjukförsäkringar. För att möta utmaningarna finns ett stort och växande behov av innovationer och nya lösningar. Med en befolkning som använder mobilen till i stort sett allt så börjar nu digitalisering av hälsa, vård och omsorg ta fart.

– I det skiftet finns en mycket intressant affärspotential för digitala hälsobolag, säger Ola Cornelius.

Om H2

H2 Health Hub är en innovationshub för digital hälsa där entreprenörer, bolag, beslutsfattare, forskare och andra tillsammans skapar framtidens hälsolösningar. De drygt 40 startup-bolag som redan sitter på H2 jobbar bland annat med artificiell intelligens, big data, sensorer och virtual reality, VR, för att skapa tjänster som gör hälsa tillgänglig och personligt anpassad. H2 Health Hub öppnade 2016 och har sedan starten sett ett 100-tal health tech startups växa ur H2 Health Hub, bl.a Werlabs, Doktor24, Mindler & Nurse&Doc.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095