23948sdkhjf

Även Min doktor flyttar till Sörmland

Följer efter konkurrenterna till nolltaxan.

Den digitala vårdgivaren Min doktor köpte i juli en vårdcentral i Nyköping, och nu har man även flyttat sin digitala verksamhet dit. Det innebär att man liksom sina konkurrenter slipper patientavgiften för sina digitala vårdbesök. 

– Vi har kämpat för en jämlik patientavgift i hela landet, både för fysisk och digital primärvård, men landstingen har inte kunnat enas. I dag varierar patientavgifterna mellan noll och 300 kronor beroende på i vilken region du bor. Eftersom detta inte ändrats ser vi inget annat alternativ än att flytta de digitala besöken till Sörmland, där våra konkurrenter redan befinner sig. Det ska inte kosta mer för patienterna att få vård genom Min doktor, ingen ska känna sig tvingad att gå till en annan vårdgivare på grund av priset, säger Daniel Persson, innovationschef på Min doktor, i ett pressmeddelande. 

Han berättar också att Min doktor nu kommer att ta bort avgiften för vårdbesök även på sina fysiska kliniker. 

– För att underlätta kommunikationen med patienterna väljer vi att även göra vårdbesök avgiftsfria på våra tolv sjuksköterskeledda kliniker som finns i bland annat Barkarby, Kungälv och Enköping. Dessa besök ersätts inte av det offentliga alls, så de kommer tillsvidare att subventioneras av oss helt och hållet. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.11