23948sdkhjf

Cambio köper danskt bolag

Cambio healthcare systems har köpt det danska mjukvaruföretaget Daintel, en leverantör av kliniska IT-lösningar till hälso- och sjukvården.

Genom köper breddar Cambio sitt vårdinformationssystem Cambio cosmic, och utökar sin produktportfölj inom e-hälsa. Framåt kommer Daintels lösning att finnas både som en del av Cosmic och som en fristående lösning.

– Daintel är en skicklig aktör på e-hälsomarknaden som passar väl in i vår portfölj. Vi ser fram emot att arbeta med produkterna och genom att integrera dem med Cosmic uppnår vi ett ännu mer komplett kärnsystem, kommenterar Peter Gille, vd på Cambio healthcare systems.

Patrick Hulsen, grundare och vd för Daintel, tillägger:

– Vi valde att sälja till Cambio eftersom de delar vår vision för hälso- och sjukvården med öppna standarder. I stället för att arbeta med slutna system, möjliggör öppna standarder att olika aktörer kan leverera moduler till en gemensam IT-plattform för hälso- och sjukvården.

Samarbetet mellan Daintel och Cambio har redan prövats i praktiken. År 2018 vann de två – tillsammans med Capsule technology – en upphandling i Region Syddanmark med en gemensam lösning för datainsamling från medicintekniska produkter på regionens sjukhus.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125