23948sdkhjf

Toppuppdrag för Anders Blanck

Lif:s vd Anders Blanck blir ny styrelseledamot i den europeiska branschorganisationen Efpia.

Efpia är den europeiska branschorganisationen för de forskande läkemedelsföretagen. Vid föreningsstämman den 27 juni i Bryssel valde man in representanter för fyra nationella branschorganisationer i styrelsen. Förutom Anders Blanck, vd för Lif så valdes representanter för Irland, Italien och Tyskland in.

– Det är ett nationellt styrkebevis att Lif nu får en plats i Efpias styrelse. Jag ser det som ett erkännande av allt det arbete vi – Lif:s styrelse, kansli och medlemmar – gjort under lång tid för att stärka den forskande läkemedelsbranschens position i Sverige och på europeisk nivå, kommenterar Anders Blanck.

I januari 2019 blev Anders Blanck också medlem i International Federation of Pharmaceutical Manufacturers and Associations, IFMAs, styrelse.

– Sverige har högt anseende inom såväl forskning som innovation och vi bedriver allt mer avancerad produktion inom läkemedelsområdet. Vi har också tidigt engagerat oss i för branschen viktiga frågor som antibiotikaresistens och hållbarhet. Detta gör oss väl positionerade för att konstruktivt kunna bidra i det fortsatta europeiska samarbetet kring hur vi förbättrar förutsättningarna för forskning, utveckling och produktion av läkemedel, till nytta för patienterna, vården och samhället i stort, säger Anders Blanck.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.328