23948sdkhjf

Appen som leker bebis

För att förbereda blivande föräldrar lanseras nu en app som simulerar livet med en bebis.

Appen Gjensie förvandlar telefonen till en bebis i 24 timmar och utmanar användaren att testa hur det är att vara förälder. Under dygnet kommer bebisen flera gånger börja gråta och användaren måste då reagera i realtid, förstå vad bebisen behöver och genomföra uppgiften – exempelvis gosa genom att klappa mobilen – tills bebisen är nöjd.

– Med Gjensie vill vi ge en inblick i det omvälvande föräldraskapet och dess olika prövningar. Att bli förälder är ett av de största ögonblicken i livet, men det är svårt att förbereda sig inför det – det kommer alltid att uppstå nya oförutsägbara situationer. Vi hoppas att appen ska ge föräldrar ett bra tillfälle att prata med varandra om sina egna förberedelser, säger Lina Winqvist, marknadschef på Gjensidige Försäkring.

Efter 24 timmar är prövningen slut och appen visar då hur många moment användaren klarat av. Med stor sannolikhet kommer de flesta inte klara alla delmoment.

Momenten i appen genomförs med hjälp av mobilens tekniska egenskaper, exempelvis: vill bebisen vaggas vickas telefonen fram och tillbaka, om bebisen vill gosa klappas skärmen, vill bebisen gå på promenad behöver användaren gå runt. De olika aktiviteterna är mata, byta blöja, vagga, sjunga, gosa och promenera.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095