23948sdkhjf

Europeiskt patent för Braincool

Stärker skyddet för sina produkter.

Europeiska patentverket har gett Braincool ett patentgodkännande för Braincool system, och dess teknik för kulning av huvud och nacke för selektiv hjärnkylning. 

– Vi stärker ytterligare patentskyddet för vår produkt Braincool system nu med ett godkänt europeiskt patent, säger Braincools vd Martin Waleij i ett pressmeddelande. 

Sedan tidigare har bolaget svenskt patent för Braincool system för flerzonskylning, feberkontroll och shiveringteknik.

 Braincool system har kapacitet att reglera kylning och uppvärmning till olika delar av patientens kropp. I den tidiga fasen av hypotermibehandlingen är alla kyldynor inkopplade för att få en så snabb nedkylning av patienten som möjligt. När patienten närmar sig läkarens ordinerade måltemperatur styr Braincool system automatiskt bort kyla från de delar av kroppen som har köldreceptorer. Kylningen fokuseras därefter till de områden som har färre köldreceptorer. Genom denna unika teknik kan vi bibehålla kylningen med en minimerad störning av patientens köld-receptorer, och därmed också minimera risken för frossa, så kallad shivering, som är en naturlig sidoeffekt av nedkylningen, säger Martin Waleij. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.093