23948sdkhjf

Äldreboendet som är ute och cyklar

En parcykel som de boende tillsammans med medarbetare eller anhöriga kan låna finns nu på äldreboendet Vegahusen i Göteborg. ”Många av våra hyresgäster tillhör en generation som är van vid att cykla”.

Nyligen var det premiär för den nyinköpta parcykeln på Tre Stiftelsers äldreboende Vegahusen vid Slottsskogen i Göteborg. Nu kan hyresgästerna tillsammans med medarbetare eller anhöriga cykla på utflykt.

– Många av våra hyresgäster tillhör en generation som är van vid att cykla, säger enhetschef Satu Piuva som tagit initiativet till cykelinköpet. Cykeln har plats för två personer, en eller båda kan trampa synkroniserat eller i egen takt. Den är eldriven och anpassad för att även personer med funktionshinder ska kunna åka med.

Den nyinköpta cykeln från företaget Trident är ett led i satsningen på hälsan hos äldreboendets hyresgäster. På temat rörelse har också hyresgästerna tillgång till gym och erbjuds träning med personlig tränare.

– En av hyresgästerna som fick prova cykeln blev överlycklig när hon kände vinden i håret, berättar Satu Piuva. Det är en frihetskänsla och ett alternativ till andra sätt att röra sig och se sig omkring. Reaktionerna har varit väldigt positiva från såväl hyresgäster och medarbetare som anhöriga. Nu har vi satt upp en bokningslista och vi ser fram emot att den blir fulltecknad hela tiden.

– Det är väldigt roligt! Nu kan jag cykla ända bort till Botaniska trädgården, säger hyresgästen Ulla-Britt Zackrisson som redan provat cykeln flera gånger.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094