23948sdkhjf

Ett orangeri för de äldre

Ett orangeri och ett växthus har berikat miljön för de äldre vid Frösunda Omsorgs vård- och omsorgsboenden.

Nu har äldreomsorgen i Lomma en vackrare och mer stimulerande utemiljö. Ett nytt orangeri och växthus invigdes vid Frösunda Omsorgs vård- och omsorgsboenden. Den nya utemiljön har skapats i samarbete mellan Lomma Kommun och Frösunda Omsorg, och med delaktighet i utformningen från medarbetare, boende och närstående.

Den nya utemiljön ska boende bland annat kunna använda för att delta i växtodling, stimulansaktiviteter utomhus och att umgås med närstående.

– Vi är oerhört glada att de boende på vår äldreomsorg i Lomma nu har fått en vacker utemiljö att vistas och mötas i, där många också kan få återuppta sina tidigare odlingsintressen eller helt enkelt njuta och stimuleras av grönska och skönhet, säger Socialnämnden i Lomma kommuns ordförande Susanne Borgelius.

Den nya utemiljön har tillkommit i ett nära samarbete mellan Lomma Kommun och Frösunda Omsorg med målet att ge ökad stimulans och glädje för de äldre. Inredning och växtlighet har tagits fram genom aktivt deltagande mellan medarbetare, boende och närstående. De som kan och vill får nu möjlighet att vara med och odla växter.

– Orangeriet är resultatet av Frösundas erfarenheter och kunskap om kognition kring vilka faktorer som kan stimulera äldre personers sinnen och livskvalitet. Det bygger också på undersökningar med direkta förslag från de boende på Lommas äldreomsorg. Ett orangeri är en skön och vacker miljö, en lugn och behagligt utformad mötesplats som tillsammans med växtlighet ger positiva intryck, förklarade Christine Rosencrantz, Frösunda Omsorgs affärsområdeschef för äldreomsorg vid invigningen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078