23948sdkhjf

Coala tar in mångmiljonbelopp

Medicinteknikbolaget Coala life tar in 92 miljoner i expansionskapital från starka investerare.

Det svenska medicinteknikföretaget Coala life, verksam inom digital hjärtdiagnostik, har rest tillväxtkapital från ett 40-tal svenska institutionella och privata investerare. Kapitalet är avsett för att accelerera kommersialiseringen och etablera bolaget på den amerikanska marknaden – som ett led i att bolaget nyligen erhöll ett godkännande av det amerikanska läkemedelsverket FDA.

Bland investerarna ingår bland annat 20 North Street, Anders Nyrén, Larry Leksell och ledande befattningshavare i bolaget.

– Nu tar vi klivet ut i världen och gör Sveriges största digitala satsning någonsin för hjärtat. Vi skall göra det möjligt för alla att med lika villkor att kunna följa sitt hjärta för att förutspå och förhindra hjärtsjukdomar. På vägen dit skall vi avlasta vården, bidra till att eliminera vårdköer och generera data som är till gagn för forskningen mot världens främsta folksjukdom, kommenterar Philip Siberg, för Coala life.

Det amerikanska läkemedelsverket FDA driver aktivt på införandet av digital hälsa i det amerikanska samhället vilket har varit pådrivare till att den amerikanska marknaden för utredning av hjärtrytmrubbningar år 2017 uppskattades uppgå till ett värde av 20 miljarder kronor, enligt bolagets pressmeddelande.

Coala life har utvecklat och lanserat en portfölj av innovationer för EKG-analys och auskultation av hjärtat på distans. Coala heart monitor och Coala heart monitor pro möjliggör patient- och användarcentrerade hjärtutredningar – baserat på algoritmer, klisterfria integrerade sensorer och utan begränsningar i tid och plats. Produkterna marknadsförs både direkt mot konsument och mot den professionella vården. Strax under 200 vårdgivare är idag anslutna till Coala Lifes plattform och drygt en halv miljon EKG-analyser har genomförts med systemet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141