23948sdkhjf

Sulan ger trygghet när minnet börjar svika

Ett diskret GPS-larm i form av en sula som man har i sina vanliga skor. Så kan lösningen se ut när det för trygghetens skull behövs lite hjälp på traven.

Den smarta sulan från Posifone, GPS Smartsole, är ett GPS-larm som placeras i skorna. Det aktiveras när användaren rör på skon och meddelar anhöriga, personal eller en larmcentral om användaren passerar utanför ett förbestämt trygghetsområde. Sulan är ett diskret sett att tillhandahålla spårningsmöjligheter och underlättar för den som lätt glömmer, eller inte vill bära en telefon, en armbands- eller fickenhet.

För omsorgspersonal och anhöriga till en person med demenssymtom som ibland har svårt att lokalisera sig är det en ömsesidig trygghet att kunna bli varse om personen rör sig utanför ett förutbestämt trygghetsområde, till exempel sina vanliga promenadvägar. Om personen inte har insikt om när det kan vara bra att be om hjälp finns möjligheten för behöriga att vid tillfälle lokalisera personen på distans.

Med GPS-enheten i sulan bär brukaren inte något synligt larm som kan störa eller tas av. Används skorna så kommer den alltid vara med. Det enda som måste göras är att sätta i sulan i skon igen när den har laddats.

GPS-larmet är alltid påslaget med energisparläge för lång batteritid. Laddningen sker trådlöst, sulan placeras bara på laddaren. Vid inaktivitet går den i viloläge och så fort enheten förflyttas aktiveras den och återupptar lokalisering. Sulan har all elektronik inkapslad i sulan. Den kan läsa av riktningsändringar och acceleration, och tar positioner vid rätt tillfällen. Enheten är vattentät och gjord för att klara alla de miljöer som skor vanligtvis utsätts för.

Batterietid klarar upp till 2 veckor eller 30 timmars aktivitet. Promenerar man en till två timmar om dagen håller batteriet ungefär en till två veckor.

Företaget Posifon tillverkar även andra typer av GPS-lösningar i form av olika armbandsursliknande enheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.077