23948sdkhjf

Storaffär för Sectra i Australien

Australiens största offentliga vårdsystem köper Sectras lösning för radiologibilder.

New South Wales ministry of health, NSW Health, har valt att beställa Sectras it-lösning för att hantera radiologibilder. Detta är det största offentliga vårdsystemet i landet, vilket medför att elva vårdorganisationer nu får en gemensam digital plattform, som gör det enkelt att dela bilder och information mellan avdelningar och sjukhus. 

– I Australien har vi levererat vår mammografilösning i många år och i och med den här affären sätter vi även vår radiologilösning i fokus på den australienska marknaden, säger Bart Thielen, vd för Sectra i Australien, i ett pressmeddelande. 

Den nya plattformen kommer att integreras med andra centrala it-system för journaler, patientadministration och bildarkiv. Även patienterna kommer att märka av installationen, till exempel genom sms-påminnelser och tillgång till sina medicinska bilder via en säker webbportal. Det nya systemet kommer att hantera fler än 1,8 miljoner undersökningar om året, och en miljard bildlänkar kommer att migreras till det nya systemet i installationen. 

Det totala ordervärdet för det 13-åriga kontraktet ligger på mer än 500 miljoner kronor. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063