23948sdkhjf

Mot Luleå – programmet klart

Bemötande av personer med demens och hur du kan få stöd i din kommunikation med patienter som inte förstår svenska – det är en del av vad besökarna kan få veta mer om under Fokus Hjälpmedel i Luleå i maj.

Den 22-23 maj 2019 är det premiär för Fokus Hjälpmedel Luleå. Hjälpmedelsmötet arrangeras på Luleå Energi Arena och fokus ligger på fortbildning, inspiration och utveckling. Aktuella seminarier kommer att varvas med relevanta workshops och i leverantörsutställningen finns chans till kvalificerade möten med innovatörer, leverantörer och tillverkare inom hjälpmedelssektorn.

Lyssna till Thomas Fogdös inspirerande och tankeväckande berättelse om personlig utveckling och fördomar. Lär dig mer om förflyttningar som engagerar patienten och som skyddar vårdpersonalen när Lina Winkler från HjälpmedelCenter Sverige föreläser.

Seminarieprogrammet är det samma under mässans två dagar – allt för att besökarna ska ges bäst möjlighet att ta del av så mycket som möjligt av det som erbjuds.

Föreläser gör även Josefin Hansson, logoped från Sahlgrenska universitetssjukhuset. Hon berättar om det mycket angelägna projektet KomHIT flykting och hur alla som arbetar inom hälso- och sjukvården kan få stöd att lättare kommunicera med människor som inte talar svenska.

Besökarna har även chans att lyssna till Dagny Vikström, arbetsterapeut och tidigare demensvårdsutvecklare i Luleå kommun, som initierat ska tala om bemötande och förhållningssätt till personer med demens.

Anmälan är gratis  Här hittar du anmälningslänk och all information om mässan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078