23948sdkhjf

Får nyckelposition i SKL

Daniel Forslund (L) har valts till ordförande för Beredningen för digitalisering i Sveriges Kommuner och Landsting, SKL.

Daniel Forslund, Liberalernas biträdande regionråd, har valts till ordförande för Beredningen för digitalisering i Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). Beredningen ansvarar för att driva strategiska frågor för digital utveckling på nationell nivå och stödja kommuner och regioner att använda digitaliseringens möjligheter för att förbättra välfärd och samhällsservice.

– Jag är fantastiskt stolt över att ha valts till ordförande för Beredningen för digitalisering i SKL och få det fina förtroendet att företräda alla landets kommuner och regioner i arbetet med att driva den digitala utvecklingen av samhället, skriver Daniel Forslund på Twitter.

Ordförandeskapet i Beredningen för digitalisering är en nyckelposition i SKL:s politiska organisation. Beredningen hanterar centrala framtidsfrågor som berör alla samhällssektorer, från socialtjänst och hälso- och sjukvård till skola och samhällsbyggnad. Beredningen arbetar bland annat med att modernisera och effektivisera verksamheter med digital teknik och artificiell intelligens, stärka nationell infrastruktur och skapa en mer säker informationshantering.

I uppdraget ingår också att stärka SKL-koncernens samverkan kring digitalisering genom bolagen Inera och Kommentus för att konkret stödja medlemmarna i deras verksamhetsutveckling och företräda SKL nationellt i exempelvis arbetet med Vision e-hälsa 2025.

– Jag kommer prioritera konkreta satsningar för att ta bort hinder för den digitala utvecklingen och skapa trygghet i den digitala omställningen av våra verksamheter. Stärkt informationssäkerhet, moderna regelverk för den digitala vården och ”nätläkarna” samt lagförändringar för att äldreomsorg och sjukvård säkert och effektivt ska kunna dela information digitalt är mina främsta prioriteringar, kommenterar Daniel Forslund.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078