23948sdkhjf

Medicinteknikjätten inför Industri 4.0 i produktionen

Ypsomed Group har valt att samarbeta med den tyska teknikkoncernen Harting gällande digitala styrsystem för dess maskinpark av formsprutningsmaskiner, som också ska vara kopplat till ett fabriksövergripande MES/ERP-system.

Schweiziska Ypsomed, tillverkare av system för injektion och infusion för egenvård, finns i Sverige via försäljningskontor i Bromma.

Den schweiziska koncernen menar att införandet av Industri 4.0 erbjuder enkel och minimal fysisk integration med en befintlig maskinpark, för en relativt låg investeringsnivå, och med långsiktiga fördelar, bland annat förbättrad produktivitet, kostnadsbesparingar och förlängd maskinlivslängd. 

Ypsomed, som sedan tidigare är kund till Harting, såg omedelbara potentiella fördelar med att införa Industry 4.0, i den redan befintliga produktionsverksamheten vid huvudkontoret i Burgdorf, Schweiz, där man årligen producerar flera hundra miljoner produkter och uppfyller de högsta medicintekniska standarderna, rapporterar nätsiten bp&r.  

Arbetet med att införa Hartings Industri 4.0-system MICA, programmerad som protokollomvandlare, testades i den redan existerande maskinparken påbörjades redan 2017.

När Ypsomed nu bygger en ny produktionsanläggning i Schwerin, med planerad start sommaren 2019, ska denna vara försedd med automatiserad styrning av produktorder, som senast 2020.

Källa: www.britishplastics.co.uk

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078