23948sdkhjf

Nätläkare värvar tidigare landshövding

Den digitala vårdgivaren Min doktor värvar tidigare landshövding Cecilia Schelin Seidegård som ny ordförande.

Den tidigare landshövdningen på Gotland, Cecilia Schelin Seidegård, tillträder nu som ny ordförande för vårdgivaren Min doktor. Schelin Seidegård har en bakgrund inom svensk sjukvård och life science från bland annat Astra Zeneca och tiden som sjukhusdirektör för Karolinska universitetssjukhuset. Hon är disputerad i biokemi, ordförande för Göteborgs universitet och var fram till årsskiftet landshövding på Gotland.

Tillsättningen av Schelin Seidegård som ordförande kommer i ett skede då Min doktor går in i en expansionsfas. Bolaget arbetar med integrationen av de 8 fysiska klinker som var en del av investeringen från ICA Gruppen och Apotek Hjärtat, och förbereder för att öppna ytterligare 13 kliniker under året. Parallellt driver Min Doktor flera satsningar med att stärka utbudet av digitala tjänster inom bland annat psykisk ohälsa och kroniska sjukdomar.

– Jag ser fram emot att få vara med och driva utvecklingen av hälso- och sjukvården. Sverige har hög kompetens inom både teknik och sjukvård, men har stora utmaningar kring tillgänglighet och bemötande i vården. Där vill jag tillsammans med Min doktor göra skillnad och modernisera vården. Vi är bara i början av denna process. Det ska bli väldigt spännande att få arbeta med frågor utöver traditionell primärvård, såsom hälsofrämjande arbete och hantering av kroniska sjukdomar, säger Cecilia Schelin Seidegård, ny ordförande för Min doktor i ett pressmeddelande.

Fram till årsskiftet var Cecilia Schelin Seidegård landhövding på Gotland. Förra veckan stod det klart att hon blir styrelseordförande för stiftelsen Stockholm science city.

– Cecilia Schelin Seidegård har en fantastisk kombination av erfarenheter från privat och offentlig sektor. Hennes insikt i hur både vården och politiken fungerar är otroligt värdefull för att se hur Min Doktors innovativa verksamhet har en roll i gränslandet mellan offentligt och privat driven digitaliserad vård, kommenterar Jonas Vig, vd Min doktor.

– Vi delar en gemensam ambition med Cecilia om att Min doktor ska bli en ledande, kvalitativ aktör som både effektiviserar och gör primärvården mer tillgänglig för patienterna, med hjälp av både digital innovation och genom att tänka nytt kring fysiska vårdenheter. Med Cecilia får vi också en styrelseordförande med väldigt bred och djup erfarenhet från sjukvården, säger Anders Nyberg, vd Apotek Hjärtat.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078