23948sdkhjf

Branschen möttes i Göteborg

”Det blev en hit redan första gången vi anordnade det”, konstaterar Petrus Laestadius, Swedish Medtech. Premiären av två dagarsmässan Fokus hjälpmedel i Göteborg gav mersmak.

Efter att ha drivit konceptet Fokus hjälpmedel under flera år på andra orter i Sverige var det nu dags för mässan att komma till Göteborg. På Prioritet Sereken Arena dukade tongivande leverantörer i branschen upp ett smörgåsbord från hjälpmedelsvärlden åt besökarna. Och det var många som hade hittat vägen till detta nya hjälpmedelsmöte i Västsverige.

– Fokus Hjälpmedel Göteborg blev en hit redan första gången vi anordnade det. Responsen från besökarna var överväldigande positiv – både vad gäller antal och engagemang, konstaterar Petrus Laestadius, vice vd branschorganisationen Swedish Medtech.

Fokus hjälpmedel som även äger rum i Lund, 7-klövern, Stockholm och till våren premiäröppnar i Luleå erbjuder fortbildning genom föreläsningar, workshops och en stor leverantörsutställning. Swedish Medtech har i nära samarbete med landsting och regioner arbetat fram en modell för dessa möten som riktar sig mot förskrivare, hjälpmedelskonsulenter och andra som arbetar i branschen.

– Att bygga den här typen av mötesplatser tar tid och vi har ett väldigt långsiktigt perspektiv när vi etablerar oss i en ny del av Sverige, men i Göteborg verkade det ibland som om detta redan var en institution, säger Petrus Laestadius.

Föreläsningarna berörde ämnen som förflyttningsteknik, uppkopplade hjälpmedel och komminikation i vårdmötet med människor som inte har svenska som första språk. Det gavs även tillfälle till inspiration när Thomas Fogdö och Mikael Andersson berättade sina berättelser om livet med en fuktionsvariation inför en till bredden fylld föreläsningssal. När den två dagar långa premiären i Göteborg är till ända konstateras att förväntningarna nåtts med råge.

– Det positiva resultatet beror säkert på flera saker; professionerna hade fått möjlighet att besöka Fokus Hjälpmedel, Serneke Prioritet Arena erbjöd en ljus och rymlig utställningslokal, föreläsningar och workshopar var relevanta och mycket välbesökta och utställarna på tå. Viktigast av allt var nog ändå att besökarna var så engagerade, positiva och nyfikna. Och så är det alltid görkul att vara i Göteborg, säger Göteborgs-sonen Petrus Laestadius.

Nästa Fokus hjälpemedel går av stapeln i Luleå 22-23 maj på Luleå energi arena.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078