23948sdkhjf

Lucka 19 - öppna och se vem där

Ett telefonsamtal från den nya ambassadören står på önskelistan inför 2019...

I lucka 19 finns Ulrika Nyberg som arbetar med policy- och påverkansarbete för ett av världens största forskande hälso- och sjukvårdsföretag, MSD.

Samverkan är framtiden, så vem önskar du ska höra av sig till dig under 2019?

– Ken Howery, USA:s nya ambassadör i Sverige, IT-entreprenör (läs: miljardär) och investerare, som tillsammans med bland annat Elon Musk grundade PayPal. Så fort han landat i Stockholm önskar jag att vi tillsammans med regeringen et al, skapar nya konkreta förslag hur Sverige kan locka mer investeringar i forskning och utveckling från till exempel USA och få det svenska life science-klustret att växa ännu mer.

Vad önskar du dig i julklapp inför det kommande året?

– En regering som på riktigt hjälper Sverige till att bli världens bästa life science-nation, med en forskningsdriven och individbaserad vård i världsklass. Vi har förutsättningar för att bli det mest attraktiva landet för kliniska prövningar, RWE- och registerstudier, digital hälsa, health-tech och mer. Låt oss inte missa detta.

Efter smällkarameller och nyårsbloss - vad blir största förändringen för människorna i vården 2019?

– Vid sidan av den digitala förändringen av sjukvården kommer allt fler människor överleva allvarliga sjukdomar. Tack vare revolutionerande forskning och nya innovationer kan vi både bromsa, behandla och bota flera tidigare livshotande sjukdomar. Vi behöver bara säkerställa att alla patienter som behöver dem får ta del. I tid.

Gårdagens lucka hittar du här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08