23948sdkhjf

Lucka 6 - vem där?

Ministersamtal och ett command center nämns bland vd:ns julönskningar.

I kalenderns sjätte lucka hittar vi Lotta Ljungqvist, vd för GE Norden och vd för nya Testa Center.

Samverkan är framtiden, så vem önskar du ska höra av sig till dig under 2019?

– Jag hoppas att den nya näringsministern, vem det nu blir, tar kontakt och är intresserad av hur regeringen kan hjälpa till med att höja intresset för investeringar inom life science industrin i Sverige. Vi behöver fler insatser för att locka hit både investerare och kompetens så att life science i Sverige kan växa och nå sin fulla potential.

Vad önskar du dig i julklapp inför det kommande året?

– Jag önskar mig fler satsningar för att överbrygga gapet mellan akademisk forskning och industrialisering. Vi har framstående forskning i Sverige som lämpar sig att implementera i både nya växande bolag och inom hälso- och sjukvård. Det skulle vara en julklapp som inte bara ger utväxling under 2019, utan även många år framåt. Testa Center är en del i satsningen att överbrygga gapet, men det behövs fler insatser.

Efter smällkarameller och nyårsbloss - vad blir största förändringen för människorna i vården 2019?

– Det finns idag många nya biologiska läkemedel, bland annat mot cancer, som skulle kunna bidra till ökad hälsa i samhället men också bättre livskvalitet för människor som drabbas av sjukdom. Jag hoppas vi får en snabbare process för att implementera dessa brett i Sverige. Jag hoppas också stort på moderna digitaliseringsverktyg. I takt med att vi människor lever allt längre ökar också behovet av olika verktyg och hjälpmedel. Inom vården behövs digitala verktyg för att höja produktivitet och effektivitet, som till exempel ett command center som gör det lättare för hälso- och sjukvården att hjälpa fler snabbare. För patienter kan nya digitala produkter vara till stor hjälp i olika skeden av en behandling.

Lucka 5 hittar du här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094