23948sdkhjf

Datainsamling ska underlätta för kliniska studier

Akademiska sjukhuset testar ny lösning för elektronisk datainsamling.

Den kliniska forsknings- och utvecklingsenheten på cancerkliniken vid Akademiska sjukhuse i Uppsala ska samarbeta med mjukvarubolaget PCG Solutions för att vidareutveckla ett verktyg för elektronisk datainsamling, som i sin tur ska kunna inderlätta för kliniska forskningsstudier.  

Det nya samarbetet gör att Akademiska kan använda Viedoc, en tekniklösning som använts i 1 200 studier i mer än 70 länder runt om i världen. 

– Samarbetet är viktigt både taktiskt och strategiskt. Det ger oss nya kontaktytor och tillgång till kompetens vi själva inte har. Samtidigt får vi möjlighet att bidra till teknikutveckling för kliniska studier inom cancerområdet som kommer våra egna forskargrupper och många andra till del, säger Peter Asplund, sektionschef och biträdande verksamhetschef, och fortsätter: 

– Ett strukturerat, organiserat samarbete innebär dels att vi sänker våra kostnader för kliniska studier, dels att vi kan bidra till att göra tekniklösningen ännu mer användarvänlig och bättre anpassad till akademisk forskning och modern cancervård. Flera mer effektivt genomförda studier gagnar i slutändan patienterna. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078