23948sdkhjf

Han lämnar vd-posten

MR-bolagets vd slutar efter sju år. "Bolaget står inför nästa utvecklingsfas", säger styrelsens ordförande.

Synthetic MRs vd Stefan Tell kommer att lämna bolaget. Han kvarstår som vd till senast den 30 juni 2019. Han har varit vd i bolaget sedan 2011.

– Det har varit en spännande och utmanande resa att få förmånen att bygga Synthetic MR från ett start-up bolag med en innovativ teknik till ett globalt etablerat bolag som idag levererar kliniskt godkända produkter på en internationell marknad. Jag har haft sju bra år som vd för Synthetic MR och det känns bra att lämna över stafettpinnen, säger Stefan Tell.

Bolaget har under Stefan Tells ledning tecknat avtal med de tre största tillverkarna av MR kameror, GE Healthcare, Siemens och Philips. Under Tells första år som vd 2012 omsatte bolaget 0,6 miljoner kronor och visade en förlust på 4 miljoner. Vid den senaste kvartalsrapporten visade bolaget en omsättning på 42,6 miljoner kronor och en Ebit på 15,5 miljoner för de senaste 12 månaderna.

– Stefan Tell rekryterades för att kommersialisera bolagets produkter internationellt. Idag har vi en stark position med samarbetsavtal med de tre ledande aktörerna på MR-marknaden. Stefan Tell har under sin tid som vd på Synthetic MR varit avgörande för att bygga bolaget till det globala medicintekniska bolag det är i dag. Bolaget står inför nästa utvecklingsfas. Det blir naturligt att en ny vd får fortsätta bygga lokal närvaro på den globala MR-marknaden, säger Staffan Persson, styrelsens ordförande.

Synthetic MR utvecklar analys- och avbildningsmetoder för magnetisk resonanstomografi, MR. Bolagets programvara, SyMRI effektiviserar MR-undersökningar genom att förkorta undersökningstiden per patient och samtidigt producera kvantitativ information som ger läkaren ett bättre beslutsunderlag.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078