23948sdkhjf

Från Iran till Uppsala

Uppsalabaserade Nwise har ny vd.

Magnus Almén tillträder som ny vd för Nwise den 5 november. Han efterträder Niklas Cassel, som varit verksam som vd sedan starten 2008. Niklas Cassel kommer att stanna inom koncernen som rådgivare för affärsutveckling och bibehåller en plats i företagets styrelse.

– Det är mycket glädjande att kunna hälsa Magnus välkommen till Nwise som ny vd. Bolaget befinner sig i ett mycket spännande läge och det känns som rätt tillfälle att lämna över till en ny kraftfull vd. Magnus har en stark internationell kompetens som behövs för att bolaget ska kunna växa internationellt. Han har även en affärsmässig och teknisk bakgrund som passar väldigt bra, säger Niklas Cassel, tidigare vd.

Magnus Almén kommer närmast från en roll som Sveriges handelssekreterare för Iran där han hjälpt flera svenska företag med satsningar på den iranska marknaden.

– Jag är mycket glad över att ha fått förtroendet att leda ett företag som Nwise som faktiskt har en världsförbättrande funktion att fylla vad gäller alla människors rätt att få kommunicera. Bolagets styrelse och ägare har just den bakgrunden som i kombination med medarbetarnas kompetens krävs för att verksamheten skall kunna växa. Jag ser fram emot en spännande resa med ett positivt gäng! säger Magnus Almén, tillträdande vd.

Nwise skapar kommunikationslösningar och kommunikationstjänster för människor med speciella behov och funktionsvariationer som dövhet, hörselskadade, äldre och vårdberoende. Företaget omsätter årligen drygt 22 miljoner kronor. Huvudkontoret ligger i Uppsala.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078