23948sdkhjf

Nu ska veterinärvården digitaliseras

Anicura rekryterar digitalt dream team för att ta sin sjukvård till nästa nivå.

Genom historien har vården för sällskapsdjur skett på mindre kliniker dit djurägare gått för fysiska besök tillsammans med sina djur. Anicuras dominerande ställning med ett nätverk av djursjukhus och kliniker runt om i landet ger förutsättningar för att ändra på både djurägarnas och klinikernas beteende, genom en större satsning på digitalisering. 

Anicura gör nu en rejäl satsning genom att rekrytera nyckelkompetens till viktiga positioner i processen.  

Först in är Emma Strömfelt, Swedbanks tidigare innovationschef, som nu blir chief digital officer hos Anicura. Hos Swedbank har hon drivit arbetet med fintechsamarbeten och open banking, som är en öppen API-plattform för innovationssamarbeten. Tidigare har hon skaffat sig mångårig erfarenhet av snabbväxande digitala bolag inom spel, e-handel och mobilapputveckling, både som start-up entreprenör och vd. 

– Jag troatt vi i vissa avseenden kan visa vägen för humansjukvården, säger Emma Strömfelt i ett pressmeddelande. 

Även Sofia Landström ansluter till digitaliseringsprojektet. Hon var tidigigare affärsutvecklingschef för Doktor24 och har erfarenhet av att vara entreprenör och vd inom humansjukvården. På Anicura får hon rollen som ny group manager Anicura online. 

Till detta redan starka team kommer Emma Dahlbäck i rollen som chief information officer. Hon var tidigare head of it operations på 3. 

̶  Vi är glada över att ha rekryterat ett starkt digitalt team till Anicura och har höga förväntningar på hur vi tillsammans kommer att digitalisera Anicura och accelerera utrullningen av våra digitala tjänster och erbjudanden. Teamets erfarenheter inom digital utveckling och vårdtjänster blir viktiga för att möta förändrade förväntningar på djursjukvården inte minst gällande access till vård digitalt, säger Peter Dahlberg, vd Anicura, i ett pressmeddelande från bolaget. 

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078